U kazahstanskom je gradu Almaty, od 20. do 27. kolovoza, održan 11. Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca. Među 19 ekipa iz cijeloga svijeta bila je i Hrvatska koja je i ove godine nastavila s uspješnim nizom osvajanja medalja. Hrvatski tim bio je sastavljen od srednjoškolaca iz Čakovca, Zagreba, Karlovca i Splita. Osvojili smo srebrnu medalju.

Ja sam predstavljala III. gimnaziju, Split te se ovim putem zahvaljujem svima na podršci i pomoći. Hvala puno mojoj mentorici Vesni Dobronić na njezinoj nesebičnoj pomoći, velikom trudu i strpljenju. Bez nje ovo iskustvo ne bi bilo moguće. Također se zahvaljujem i svojoj razrednici Krunoslavi Tadin Andromak kao i ravnateljici Deani Bokšić na njihovom razumijevanju i podršci.

Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo. Upoznala sam mnogo mladih prirodoslovaca iz cijelog svijeta te stekla nova prijateljstva za koja vjerujem da će još dugo trajati. Pružena mi je prilika da upoznam jednu daleku zemlju i njenu kulturu, povijest, tradiciju i prirodne ljepote. Jako sam sretna i zadovoljna s postignutim rezultatom i svime doživljenim na ovom putovanju. Sve ovo ne bi bilo moguće bez uloženog truda i volje kao i hrabrosti i odvažnosti da se prijavim na jedno ovakvo natjecanje.

Nina Martinić, učenica 3. b razreda Više o natjecanju pogledajte na poveznici: https://www.iynt.icm.hr/.

Ostale objave